Mår du dåligt och behöver någon att prata med:

112 – Akutnummer

Ring 112 om du behöver akut vård eller hjälp. Ladda ner  112-appen.

Minds självmordslinje

Hit kan du som inte vill leva eller du som är orolig för någon vända dig. Det går att chatta, maila och ringa helt anonymt, dygnet runt.

Telefon: 90101                                                                                                                                       

Webb: Självmordslinjen

►Jourhavande kompis
www.jourhavandekompis.se
Röda korsets ungdomsförbund har Jourhavande kompis med chattjour och massor av bra information på sin hemsida.

►Barnens hjälptelefon
www.bris.se
BRIS har en hjälptelefon för barn och unga. Dessutom kan du chatta och maila med BRIS.

►Brottsofferjouren och Unga Boj
www.brottsofferjouren.se 
Har du utsatts för ett brott och vill prata om det? Brottsofferjouren har en jourtelefon och dessutom svarar de på mail. Det finns också en avdelning speciellt för barn och unga.

►RSFLs Stödmottagning                                                                                                    https://www.rfsl.se/verksamhet/stod/stodmottagning/

Målgruppen är hbtq-personer som blivit utsatta för trakasserier, hot och våld. Ibland handlar det om brottsliga handlingar, men det behöver inte göra det. Även närstående och vänner till våldsutsatta hbtq-personer är välkomna samt personer som i sitt yrke möter våldsutsatta hbtq-personer.

►Kyrkans jourtjänst
www.kyrkansjourtjanst.se
Det spelar ingen roll vad du tror på eller om du är religiös över huvud taget. Volontärerna på Kyrkans jourtjänst lyssnar och stöttar dygnet runt över telefon.

►Anhöriglinjen
https://anhorigasriksforbund.se/anhoriglinjen/
Behöver du råd och stöd i din situation som anhörig? Har du frågor om dina rättigheter? Vill du prata med en medmänniska? Anhörigas Riksförbunds Anhöriglinje finns till för dig.

►Jourhavande medmänniska
www.jourhavande-medmanniska.com
En jourtelefon som har öppet nattetid varje dag i veckan. De som svarar är inte professionella kuratorer utan vanliga medmänniskor.

Jourhavande präst
Jourhavande präst svenska kyrkan
Behöver du någon att prata med? Att få dela sina tankar med någon kan göra skillnad. Jourhavande präst lyssnar, och det som sägs stannar mellan er. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.